Afschaling


Zorgautoriteit: Waarom U Twee Keer Moet Nadenken Voordat U Erop Vertrouwt?

 

De zorgautoriteit ligt de afgelopen jaren om verschillende redenen onder vuur. Van stijgende kosten tot verminderde toegang tot zorg, er zijn veel problemen die ertoe hebben geleid dat mensen de bevoegdheid van de autoriteit in twijfel trekken. Maar het is niet alleen het grote publiek dat sceptisch staat tegenover de zorgautoriteit; zelfs medische professionals beginnen hun vertrouwen te verliezen. Uit een recent onderzoek onder artsen bleek dat slechts 40% het gezondheidszorgsysteem zou aanbevelen aan hun vrienden en familie. Dus waarom verliest de zorgautoriteit het vertrouwen? En wat kan er worden gedaan om het te repareren? Deze blogpost gaat in op de redenen achter het afnemende vertrouwen en biedt enkele oplossingen om het vertrouwen van het publiek terug te winnen.

 

Wat is zorgautoriteit?

 

In de Verenigde Staten berust de autoriteit op het gebied van gezondheidszorg bij de federale overheid. De Affordable Care Act (ACA), ook bekend als Obamacare, werd aangenomen door het Congres en in 2010 ondertekend door president Barack Obama. De ACA richtte het onafhankelijke Patient-Centered Outcomes Research Institute (PCORI) op om vergelijkend effectiviteitsonderzoek (CER) te promoten. . CER vergelijkt verschillende behandelingen of diensten om erachter te komen welke het beste werken voor specifieke aandoeningen.

 

De Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) is een federaal agentschap dat de Medicare- en Medicaid-programma’s beheert. CMS implementeert ook de verzekeringshervormingen van de ACA en beheert Healthcare.gov, de website waar mensen kunnen winkelen voor ziekteverzekeringsplannen.

 

De Food and Drug Administration (FDA) is verantwoordelijk voor de bescherming van de volksgezondheid door ervoor te zorgen dat voedsel veilig is en medicijnen effectief zijn. De FDA reguleert voedselveiligheid, tabaksproducten, voedingssupplementen, geneesmiddelen op recept en vrij verkrijgbare medicijnen, vaccins, bloedproducten, medische hulpmiddelen en stralingsproducten zoals röntgenapparaten.

 

De National Institutes of Health (NIH) is de grootste financieringsbron voor biomedisch onderzoek ter wereld. NIH financiert medisch onderzoek door middel van subsidies aan universiteiten, ziekenhuizen en andere instellingen. NIH voert ook zijn eigen wetenschappelijk onderzoek uit via zijn 27 instituten en centra.

 

Wat zijn de voordelen van zorgautoriteit?

 

Er zijn veel voordelen voor de zorgautoriteit, maar er zijn ook veel redenen waarom u twee keer moet nadenken voordat u erop vertrouwt. Hier zijn enkele voor- en nadelen om te overwegen:

 

Een uitkering:

 

  • Zorgautoriteiten kunnen nauwkeurige en actuele informatie verstrekken over de beste behandelingen voor uw aandoening.

 

  • Zij kunnen u in contact brengen met topspecialisten bij u in de buurt.

 

  • Ze kunnen u helpen navigeren door het complexe zorgstelsel.

 

nadelen:

 

  • Zorgautoriteiten kunnen soms traag zijn met het wijzigen van aanbevelingen, zelfs als er nieuw bewijs naar voren komt.

 

  • Ze zijn misschien niet op de hoogte van de nieuwste behandelingen en doorbraken.

 

  • Ze kunnen bevooroordeeld zijn ten opzichte van bepaalde behandelingen of aanbieders.

 

Wat zijn de nadelen van zorgautoriteit?

 

Er zijn een aantal nadelen aan de gezondheidszorgautoriteit die moeten worden overwogen voordat u erop vertrouwt. Waaronder:

 

De kans op machtsmisbruik. Gezagsdragers in de gezondheidszorg kunnen veel macht uitoefenen, en daar kan misbruik van worden gemaakt. Ze kunnen hun positie bijvoorbeeld gebruiken om patiënten te dwingen tot een behandeling die ze niet willen of nodig hebben.

 

De kans op belangenverstrengeling. Autoriteiten in de zorg kunnen financiële belangen hebben bij de behandelingen die zij aanbevelen, wat ertoe kan leiden dat zij behandelingen aanbevelen die niet in het belang van de patiënt zijn.

 

Het risico om beslissingen te nemen op basis van persoonlijke overtuigingen in plaats van bewijs. Cijfers van gezondheidsautoriteiten kunnen beslissingen nemen op basis van hun persoonlijke overtuigingen in plaats van op evidence-based geneeskunde. Dit kan leiden tot slechte besluitvorming en ondermaatse zorg.

 

Cijfers van gezondheidsautoriteiten zijn feilbaar en maken fouten zoals iedereen. Ze kunnen ook onderhevig zijn aan dezelfde vooroordelen en vooroordelen als ieder ander. Dit betekent dat ze niet blindelings moeten worden vertrouwd, maar in plaats daarvan verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun daden.

 

Hoe weet u wanneer het tijd is om naar een zorginstantie te gaan?

 

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het nadenken over het al dan niet raadplegen van een zorginstantie. De eerste is dat, hoewel zorgautoriteiten ongelooflijk behulpzaam kunnen zijn, ze ook hun beperkingen hebben. Zij kunnen u mogelijk niet helpen met elk gezondheidsprobleem dat u heeft en hebben mogelijk niet altijd de meest actuele informatie. Bovendien kunnen zorgautoriteiten duur zijn en hebt u mogelijk geen verzekering die hen dekt.

 

Dat gezegd hebbende, er zijn bepaalde momenten waarop het zeker de moeite waard is om een ​​gezondheidsautoriteit te raadplegen. Als u een nieuw of ongewoon symptoom ervaart, als uw symptomen ernstig zijn of verergeren, als u zwanger bent of probeert zwanger te worden, als u denkt dat u bent blootgesteld aan een overdraagbare ziekte, of als u zich gewoon overweldigd zijn en wat begeleiding nodig hebben, kan het een goed idee zijn om naar een zorginstantie te gaan. Vertrouw op je gevoel – als er iets niet klopt, aarzel dan niet om hulp in te roepen.

Bezoek : https://actuma.nl/afschaling-ziekenhuiszorg-zet-door-vanwege-coronadrukte/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *